Hyvästi Länsi-Pohjan sote, Kosti Ollila 25.1.2017

Kirjoitukset

Hyvästi Länsi-Pohjan sote

Meri-Lapin keskustapuoluelaiset, kuten useimmat muutkin puolueet,  ovat ajaneet kuin käärmettä pulloon Länsi -Pohjaan omaa sote-mallia, mutta nyt kepun takki kääntyi, jälleen. Lapin suurin puolue, keskusta, on päättänyt yksinään, muilta puolueita kuulematta, ajaa Länsi-Pohjan keskussairaalaan toiminnot minimiin. Omin päinhän kepu kyllä toimii valtioneuvostossakin. Enää ei Katri Kulmunin tarvitse syyttää entistä demariministeriä Länskän synnytysosaston alasajoyrityksestä, Katrin oma keskustapuolue tulee  hoitaamaan asian loppuun. Lapin maakuntaan keskusta saa suurimman edustuksen, joten sunnuntain kokouksen päätöksillä Länskästä loppuu monia Meri-Lapin alueen väestölle tärkeitä palveluja.

    Lapin sote-mallissa ei Meri-lapin alueelle myötätuntoa tule riittämään,  jos muistaa miten Rovaniemi runnoi tahtonsa läpi ammattikoulutusjärjestelyissä.

    Toki Lapin maakunnan sote-mallin lopputulos on ollut jo aavisteltavissa, mutta en olisi uskonut, että keskustapuolue haluaa yksin ”sulan hattuun” Länsi-Pohjan soten hautaamisesta. Ainakin Pekka Pelttari ja Outi Keinänen ovat olleet Torniossa ehdottomia Länsi-Pohjan (Meri-Lapin) sote-mallista, mutta niinpä se  Rovaniemellä mieli muuttui. Olisiko lehmänkaupat syynä.

   Onnea Meri-Lapin keskustalaiset, edustajanne ovat saaneet tahtonne läpi.

 

Kosti Ollila SDP Tornio

kaupunginhallituksen jäsen